Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър бТВМерките, които бяха предприети от правителството

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър бТВМерките, които бяха предприети от правителството
Коментари Харесай

Математик: Очаквам малък пик на заболелите след Нова година, до 7-и януари

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър бТВ

Мерките, които бяха подхванати от държавното управление против разпространяването на Ковид 19 дадоха своя резултат, тъй като ние бяхме на прага на това да записваме по 10 000 случая дневно, а сега са под 2000 дневно. След седмица се чака да имаме и спад в смърността. 

Това разяснява в ефира на бТВ математикът Лъчезар Томов.

През последните няколко седмици междинната възраст на заболелите скочи с 10 години. Което утроява риска от смъртност, добави той.

Дали ще има нов пик на болестта около празниците зависи само от това по какъв начин се извършват ограниченията. Очаквам преходна вълна, т.е. да има скок на позитивните случаи седмица след Нова година, която по-късно да утихне, в случай че се съблюдават ограниченията и те продължат да работят както в този момент, уточни той.

Причината е, че най-малките деца се връщат в учебно заведение, а точно то свързва всички работни места на едно място. А това, което се приказва сега за новия вариант на вируса, не знам дали е правилно или не, само че се приказва, че той повече заразява деца, в смисъл досегашния не ги разболяваше по този начин интензивно, а новия да, разяснява Томов. 

Все още обаче във връзка с новия вариант се вършат единствено спекулации, добави той.

Малкият пик на заболелите след Нова година чакам да се прояви до 7-и януари, в случай че има скрити празненства, събирания на хора, незабавно ще се усети, увери той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР